![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam :] To mój 1szy post. Mam nadzieję, że to forum bedzie przyjazne bez uszczypliwości o mojej nie najlepszej wiedzy na temat PHP czy opini na temat, że wróżka ma urlop i nie odpisze (bo nikt nie wie jakie mam z1000linii kodu). Mam stronę działającą na zasadzie frameworka. Wieke plików.php z elementali javascript. W XAMPP 1.7.1 (PHP 5.2.8) utworzyłem baze danych powprowadzałem dane. Wyświetlam stronę localhost/nazwastrony i wszystko działa ;] Strona jest OK! Pragnę tą stronę mieć w XAMPP 1.7.7, który posiada wersję PHP 5.3.8. W tym żecz, że nowsza wersja PHP w XAMPP 1.7.7 napotyka błędy gdy prubuję wyświetlić stronę administratora. Strona główna nie zawiera błędów. natomiast strona logowania administratora napotyka błedy. Oto strona dla wzrokowców: (zwróćcie uwagę, że obrazek się nie wyświetla) http://i49.tinypic.com/24m8io8.jpg Z jednym błędem, który się wyświetlał sobie poradziłem. Funkcja sesion_unregister(), która zgodnie z nowymi wymogami jest 'zła' poprawiłem ją w sposób taki, że: session_unregister($key); i już się nie wyświetla ten błąd. Tak, więc został mi jeden błąd. "Teraz moja prośba o pomoc" Wyświetla mi się jeszcze 1 błąd (6x pisze to samo) Deprecated: Function eregi() is deprecated in (ŚcieżkaPliku\admin.php) on line 242 Komunikat ten oznacza poprostu iż funkcja eregi z której wtedy korzystałem została zdeprecjonowana i należy ją zastąpić nowszym odpowiednikiem. Myslę, że tym odpowiednikiem jest preg_match() Więc pokażę Wam część kodu związaną z funkcją eregi foreach($menus as $option){ Po zamianie funkcji eregi zgodnie z wymogami kod powinien wyglądać następująco: foreach($menus as $option){ lub zamiast if(preg_match("/".$action."/i", $activeon)) mozna wpisać if($action == $activeon) tak i tak działa strona logowania działa bez wyświetlania się żadnych błędów na niej. Problem w tym, że po zmianie EREGI na PREG_MATCH nie wyświetla mi się już w ogóle obrazekk. A powinien się wyświetlać abym mógł przepisać z niego losowo generujący się kod w celu poprawnego zalogowania na stronie. Nie wiem co jest nie tak. Jeśli ktoś wpadł na jakiś pomysł to prosze o pomoc. Odpada opcja wpisania w plik index.php wyłączenia raportowania błędów zamiast poprawić eregi: error_reporting ('E_ALL ^E_DEPRECATED ^E_NOTICE'); Ponieważ wtey też obrazek się nie wyświetla. To jest moje 1sze pytanie co nie tak z PREG_MATCH, który zastąpił przestarzałą funkcję eregi? ![]() /////////////////////////// ///DRUGIE PYTANIE/// /////////////////////////// ................ ...w toku... ................ Pierw spróbuję wraz z Wami to rozwikłać PROSZĘ O POMOC Ten post edytował r3pilc3 22.07.2012, 15:10:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieszczaj kod w odpowiednich znacznikach na forum.
Skąd te $action? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązany.
Błąd był w pliku, który generował obraz oraz nalezało ten plik zapisać w kodowaniu ANSI a było kodowanie UTF-8. Zamykam Temat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:54 |