![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
mam div'a id="flash" w którym jest wyświetlany swf potrzebuje wyłączyć scroll'a na stronie po najechaniu na niego. Zrobiłem to na overflow w css ale niestety pasek do przewijania znika i strona przeskakuje :/ Wiecie jak to można zrobić inaczej? szukałem na necie, znalazłem pare sposobów ale niestety żaden nie zadzaiłał :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 5 Dołączył: 9.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przechwytuj wszystkie klawisze i nie puszczaj dalej wtedy scroll zniknie i strona nie będzie reagowała na przyciski.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym się raczej zastanowił poważnie nad całą ideą. Chcesz zmienić typowe zachowanie = irytować użytkownika.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Dzięki za odp. Nie było mnie trochę ale już jestem więc odświeżam temat. No niestety ale to nie jest mój wymysł. Kazano mi tak zrobić :/ pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Chcesz żeby nie było scrolla po najeżcie myszki na plik swf czy na scrolla.
Jeśli po najezdzie na swf to w JS sprawdzasz czy ktoś najechał jeśli tak to ustawaisz dla body height 100% i nie masz scrolla jesli ci przeskoczy to dodatkowo możesz sprawdzić na jakiej wysokości jest użytkownik i ustawić taki margin. Nie wiem na pewno czy tak to zadziała i czy tego nie próbowałeś; ale na razie nie mam lepszego pomysłu :/ Ten post edytował grzes999 31.07.2012, 18:20:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:19 |