![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebna jest mi tabela z zakładkami dni tygodnia od poniedziałku do niedzieli, gdzie poszczególne dni tygodnia ładują się automatycznie. Czyli jak minął poniedziałek to zakładka automatycznie przeskakuje na piątek. Chciałem zapytać jak to wykonać i jeżeli jest możliwość to proszę odesłać mnie do materiałów, które pomogą mi to zrobić. Zaczynam się teraz uczyć PHP, a tych języków jeszcze nie znam, ale jest mi to potrzebne i chyba nie jest to jakieś trudne do wykonania. Pozdrawiam e: Znalazłem: Cytat Może da się to w prosty sposób przerobić? To, aż tak trudne, czy może proste, że nikt nie podpowiada? ![]() Ten post edytował memento 17.07.2012, 16:56:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to ma wyglądać?
Jedna strona otwarta w przeglądarce przez wiele dni i gdy zmienia się data to zakładka przeskakuje na kolejny?? To jest aplikacja typu SCADA HMI ? Czy po prostu przy otwarciu strony zakładka ma się ustawiać na obecny dzień tygodnia?? Ten post edytował bpskiba 18.07.2012, 15:09:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To:
"Czy po prostu przy otwarciu strony zakładka ma się ustawiać na obecny dzień tygodnia?? " |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK
W przykładzie, który podałeś jest taki kod: kluczem jest parametr class="active" Zakładka z tą klasą jest wyświetlana jako domyślna. Oczywiście tylko jedna może być aktywna ![]() Pozostaje w pliku php wstawić ten parametr we właściwe miejsce |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś trochę dokładniej napisać co należy zrobić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 14:40 |