![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z umieszczeniem oraz ze zrozumieniem polecenia closecursor() w PDO. Polecenie te zamyka aktualne zapytanie do bazy danych?
Mam np. kod: Kod $db = $pdo->prepare('SELECT * FROM users WHERE login=?'); $db->execute(array($login)); $db->closeCursor(); $result = $db -> fetch(); echo $result['id']; Skoro zamyka owe połączenie, to tablica asocjacyjna powinna w pewnym stopniu już `nie działać`, a działa ;|. Dlatego nie wiem gdzie mam umieszczać te polecenie. Gorzej też jest w funkcjach. Kod function xyz() { $db = $pdo->prepare('SELECT * FROM users WHERE login=?'); $db->execute(array($login)); if($db->rowCount()>0) { return true; } else { echo('Błąd'); exit(); } } Gdzie w tej funkcji powinienem wstawić closecursor()? : D Na jej końcu? Czy jak zwraca true? ; | Wybaczcie za takie głupie pytania, no ale muszę się w końcu upewnić, by na przyszłość nie popełniać głupich błędów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 08:24 |