![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę połączyć dwa skrypty oparte o jQuery, Galleriffic (korzystam z przykładu 5) i Loupe (korzystam z przykładu 3). W skrypcie galleryffic edytowałem 630 wiersz, zmieniłem href="#'this.imageData.slideUrl.hash+'" na href="'+loupeImage+'", aby zamiast linku do następnego zdjęcia był link do tego samego zdjęcia w większej rozdzielczości.
Kod .append('<span class="image-wrapper current"><a class="advance-link" href="'+loupeImage+'" rel="history" title="'+imageData.title+'"></a></span>') oraz dodałem Kod var loupeImage = imageData.slideUrl.replace("-s","").replace("/s/","/b/"); ta zmiana działa dobrze więc przechodzę dalej. Kod HTML dla zdjęcia galerii
Sytuacja wygląda tak, że jeśli wkleję sobie na sztywno ten wygenerowany kod HTML i wyłączę skrypt galleryffic to loupe działa, jeśli te dwa skrypty działają jednocześnie to loupe nie działa. Oczywiście jeśli obydwa skrypty działają i użyje loupe dla obrazka który nie jest obsługiwany przez galleryffic to również powiększenie loupe działa. -------------------------- EDYTOWANE -------------------------- Plik zip z przykładem: http://www6.zippyshare.com/v/46012406/file.html na górnym obrazku loupe działa, a na obrazkach z galerii już nie. Ten post edytował t3st3r 17.07.2012, 14:32:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:10 |