![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż zajmuję się pewnym projektem. Zapomniałem jak ująć pewien efekt . Przedstawię wszystko na screen'ach . Jestem w tym punkcie : ![]() Po wpisaniu w pole tekstowe jakiegoś tekstu klikamy edit . Następnie powinno pokazać Nam się coś takiego : ![]() Wszelkie kody jestem w stanie udostępnić, jednakże proszę o pomoc i w miarę szybką reakcję. Pozdrawiam =) Ten post edytował glover 8.07.2012, 20:50:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że musisz w php odebrać zmienną z pola input (po kliknięciu w button), a następnie ją sobie tak sprawdzisz czy jest zgodna do przetworzenia i w końcu w ostatnim punkcie robisz UPDATE w bazie danych nazwy użytkownika.
Trochę to głupie, że można sobie zmieniać nazwy, chyba że tylko admin to ok, ale sprawdzaj zawsze czy dany użytkownik istnieje w bazie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówiąc szczerze , celowo nie chodziło mi o edycję użytkowników - co jest związane z bazą danych.
Głównie chodzi mi o edycję pola Cytat DATA: Tak, aby każdy bez specjalnych uprawnień, logować mógł to zmienić. Czy w takim przypadku rozwiązanie byłoby prostsze ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz zrobić tak:
Kod $('input[type=submit]').on('click',function(){ var user = $('input[name=user]').val(); $('div.user').text(user); }); mam nadzieję, że o to chodziło -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:36 |