![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
usiłuję pobrać rekordy z bazy danych i za nic mi to nie wychodzi, od tygodnia próbuję na różne sposoby i dalej nic. Mam prośbę, żeby ktoś mądry spojrzał i powiedział mi, gdzie jest błąd w tym skrypcie. Z bazą się łączy, ale nic nie pobiera, wyświetla same przecinki. Z góry pięknie dziękuję za każdą pomoc. Kod <?php
include"haslo.inc"; $sql="SELECT id, kategoria, nazwa_kat, nazwa, opis_dlugi, foto_front FROM zabytki ORDER BY id"; $result=@mysql_query($sql,$connection)or die("wykonanie zapytania nie powiodło się"); if ($result) { while($row=mysql_fetch_array($result)) { $id=$row['id']; $kategoria=$row['kategoria']; $nazwa_kat=$row['nazwa_kat']; $nazwa=$row['nazwa']; $opis_dlugi=$row['opis_dlugi']; $foto_front=$row['foto_front']; echo "$id, $nazwa, $opis_krotki, $nazwa_kat "; } } else { echo "nie można pobrac rekordów"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
i powiedz, co ci zwróciło... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Usuń tłumienie błędów (@)
2. Daj or die(mysql_error()) zamiast tekstu o błędzie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie, teraz działa, ale proszę o wytłumaczenie, dlaczego. Na tej samej stronie mam podobny kod tylko wybieram rekordy wg kategorii i wg id i działa mimo tłumienia i tekstu o błędzie, dlaczego więc tutaj to nie zadziałało? pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:42 |