![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taką wyszukajkę:
Mam problem z znakiem ' Ponieważ po wywołaniu zmiennej wychodzi przykład: 00:00:00 i urywa resztę, a powinno być 00:00:00'000, czytałem że znaki specjalne poprzedza się \ żeby nie były innaczej traktowane jednak tutaj to nie działa... PS. W $raport jest takie coś jak przykłąd 00:00:00'000 bo wywołałem całą zmienna, problem przy wyszukiwaniu jest. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprzedź dwoma slashami
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
poprzedź dwoma slashami ![]() Rzeczywiście w $raport jest 00:28:30\'222 ale jak daje \\ to wyskakuje błąd
EDIT : Ostatecznie wykryłem że błąd jest po 00:00:00 w $raport jest 00:00:00\'000 i jak stworzyć to tego funkcję preg_match? Ten post edytował TheDuliMen 6.07.2012, 22:31:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed apostrofem mają być 3 slashe
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
\\\ Niestety dają pusty Array 0 jak i 1.
Może tak ci to przedstawie, kody wygląda tak:
Zawartość $raport:
zawartość $nazwa_pierwszego_gracza
Ten post edytował TheDuliMen 6.07.2012, 22:36:00 |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumie.
Mam takie coś :
i hula. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Mam taki problem że jeżeli wysyłam raport przez formularz nie mogę wyświetlić znaku specjalnego ' jednak gdy to co w formularzu zapisałem z zmiennej na stronie wtedy się da...
Skrypt: Kod <?php /************* Strona Główna* *************/ echo '<html> <head> <title> Generator raportów RaceGame.pl by TheBoyOfThePoland </title> <style type="text/css"> body {background-color: #EE7621;} </style> </head> </html> <div align="center"> <br><a href="index.php?strona=generator_normalny" target=_blank>Generator Normalny</a> ||||| <a href="index.php?strona=generator_wojenny" target=_blank>Generator Wojenny</a><br><br><br> </div>'; /*********************** Generator Tryb Normalny* ***********************/ $strona = $_GET['strona']; if($strona=='generator_normalny') { $raport = trim($_POST['raport']); if(empty($raport)) { echo '<html> <head> <title> Generator raportów RaceGame.pl by TheBoyOfThePoland </title> <style type="text/css"> body {background-color: #EE7621;} </style> </head> </html> <div align="center"> Wklej tutaj swój raport:<br> <br> <form action="" method="post"> <textarea name="raport" style="width: 50%; height: 30%"></textarea><br /> <input type="submit" value="Generuj raport!" /> </form> </div>'; } else { // Rozpoczęcie generowania // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "raporty/".date('dmYHis').".txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $raport); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamknięcie pliku fclose($fp); /********************************** Wyszukiwarka i częściowy generator* ***********************************/ preg_match('#uczestników\s*(\w*)#', $raport, $tablica); // Nazwa pierwszego gracza $nazwa_pierwszego_gracza = $tablica[1]; // Nazwa preg_match('#'.$nazwa_pierwszego_gracza.':\s*(\d*:\d*:\d*\\\'\d*)#', $raport, $tablica); // Czas pierwszego gracza $czas_pierwszego_gracza = $tablica[1]; // Czas $czas_pierwszego_gracza2 = $tablica[0]; // Sprawdzenie print_r($tablica); /********* Konwenter* *********/ echo '<html> <head> <title> Generator raportów RaceGame.pl by TheBoyOfThePoland </title> <style type="text/css"> body {background-color: #EE7621;} </style> </head> </html> <div align="center">'; echo "<textarea style='width: 80%; height: 50%'>"; echo "[center][size=15px][font=comic sans ms][b]Czas:[/b] $czas_pierwszego_gracza || $czas_pierwszego_gracza2 || $nazwa_pierwszego_gracza [/font][/size][/center] "; echo "</textarea>"; } // Koniec generowania } // Koniec strony ?> Zawartość zmiennej $raport: Kod <?php /************* Strona Główna* *************/ echo '<html> <head> <title> Generator raportów RaceGame.pl by TheBoyOfThePoland </title> <style type="text/css"> body {background-color: #EE7621;} </style> </head> </html> <div align="center"> <br><a href="index.php?strona=generator_normalny" target=_blank>Generator Normalny</a> ||||| <a href="index.php?strona=generator_wojenny" target=_blank>Generator Wojenny</a><br><br><br> </div>'; /*********************** Generator Tryb Normalny* ***********************/ $strona = $_GET['strona']; if($strona=='generator_normalny') { $raport = trim($_POST['raport']); if(empty($raport)) { echo '<html> <head> <title> Generator raportów RaceGame.pl by TheBoyOfThePoland </title> <style type="text/css"> body {background-color: #EE7621;} </style> </head> </html> <div align="center"> Wklej tutaj swój raport:<br> <br> <form action="" method="post"> <textarea name="raport" style="width: 50%; height: 30%"></textarea><br /> <input type="submit" value="Generuj raport!" /> </form> </div>'; } else { // Rozpoczęcie generowania // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "raporty/".date('dmYHis').".txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $raport); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamknięcie pliku fclose($fp); /********************************** Wyszukiwarka i częściowy generator* ***********************************/ preg_match('#uczestników\s*(\w*)#', $raport, $tablica); // Nazwa pierwszego gracza $nazwa_pierwszego_gracza = $tablica[1]; // Nazwa preg_match('#'.$nazwa_pierwszego_gracza.':\s*(\d*:\d*:\d*\\\'\d*)#', $raport, $tablica); // Czas pierwszego gracza $czas_pierwszego_gracza = $tablica[1]; // Czas $czas_pierwszego_gracza2 = $tablica[0]; // Sprawdzenie print_r($tablica); /********* Konwenter* *********/ echo '<html> <head> <title> Generator raportów RaceGame.pl by TheBoyOfThePoland </title> <style type="text/css"> body {background-color: #EE7621;} </style> </head> </html> <div align="center">'; echo "<textarea style='width: 80%; height: 50%'>"; echo "[center][size=15px][font=comic sans ms][b]Czas:[/b] $czas_pierwszego_gracza || $czas_pierwszego_gracza2 || $nazwa_pierwszego_gracza [/font][/size][/center] "; echo "</textarea>"; } // Koniec generowania } // Koniec strony ?> Jeśli zmienna wpiszemy w skrypt, wtedy elegancko wyszukuje zmiennej, jednak gdy robimy to przez formularz... Pomoże ktoś? Mhm? Ten post edytował TheDuliMen 6.07.2012, 23:50:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:24 |