![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Dostałem skrypt w JS, służący do odświeżania diva. Wygląda on następująco:
Kod $("#rozmowa").show("fast").load("chat_core.php").show("fast"); var refreshId = setInterval(function() { $("#rozmowa").show("fast").load('chat_core.php').show("fast"); }, 100); $.ajaxSetup({ cache: false }); Jestem zielony w JavaScripcie a wolałbym gdyby odświeżało się jeżeli checkbox jest w pozycji checked. Wykombinowałem coś takiego: Kod if($('#refresh').attr('checked')) { var auto_refresh = setInterval( function () { $('#rozmowa').load('chat_core.php').fadeIn("slow"); }, 100); // refresh every 10000 milliseconds } else { $('#rozmowa').load('chat_core.php').fadeIn("slow"); }] Ale to niestety nie działa ;/ Więc co robię nie tak? Ten post edytował Maxie 4.07.2012, 12:09:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
spróbuj coś takiego, na szybko pisałem:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosty przykład jak powinieneś to zrobić: http://jsfiddle.net/Bhs5U/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod co podał mikolaj51 wygląda "dobrze". Tylko nic nie daje zaznaczenie checkbox'a o id refresh ;/.
kamil4u próbowałem do tego dodać .load('chat_core.php') oraz podmieniłem ID ;p i nic pusto. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tylko wygląda dobrze, ale też działa
![]() A dodałeś bibliotekę jQuery do strony? Masz może gdzieś wersję ogólnodostępną na stronie żeby można było zobaczyć? |
|
|
![]()
|
|
Bibliotekę dodałem, w końcu pokazuje mi ten pierwszy raz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Możesz dać link, bo jak testowałem swoje rozwiązanie na komputerze to szczerze mówiąc wydaje mi się poprawne
![]() Pierwszy raz wczyta ten czat, a potem w zależności od zaznaczonego pola będzie odświeżać albo nie |
|
|
![]()
|
|
http://maxie.cba.pl/AP/index.php
Zaloguj się na konto testowe, działa przez 2h : Login: forTest Hasło: for Ujrzysz wtedy czat ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I pokaż jak przerobiłeś moje
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod var test;
$('#checkbox').change(function(){ if( this.checked ){ test = setInterval(function(){ $('#div').fadeOut("slow").fadeIn("slow").load('chat_core.php'); },1000); } else { clearInterval( test ); } }); |
|
|
![]()
|
|
Wrzuć to online i pokaż jak działa z Twoim kodem. Dodaj też odpowiednią linię i sprawdź czy sama funkcja load się wykonuje poprawnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
BUMP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:05 |