![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Napisałem aplikację w symfony, która działała na xamppie lokalnie na dysku. Chciałem przeżucić teraz aplikację na serwer. W plikach databases.yml i propel.ini pozmieniałem wszystko co było związane z localhostem na adres IP mojego serwera baz danych nie mniej jednak gdy wchodzę w "mojadomena.pl/web" pojawia mi się pusta strona. Ani jednej informacji, ani jednego znaku. Ogolnie nawet w tym momencie nie jest potrzebna baza danych bo pierwsza akcja sprawdza sesję i jeżeli jej nie ma to ma pojawić się formularz logowania. Niestety nic tu się nie dzieje. Pusta biała strona a dostępu do index_dev.php na serwerze nie mam. Mógłbym prosić kogoś o pomoc? Może ktoś się spotkał z podobnym problemem? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego niby nie masz dostępu do index_dev.php? Domyślam się, że symfony 1.4.x, tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tak. Symfony 1.4
po wejściu w katalog mojadomena.pl/web/index_dev.php dostaje komunikat "You are not allowed to access this file. Check index_dev.php for more information." edytowałem plik index_dev.php i mam ten komunikat
tylko co tam robi 127.0.0.1 skąd mam wiedzieć w ilu jeszcze plikach gdzieś mi będzie wystepował adres ip localhosta W sumie z jednej strony to logiczne żeby nikt nie mógł uruchamiać index_dev na serwerze jeżeli jest to serwer inny niż lokalny Ten post edytował Papub 3.07.2012, 17:34:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no bo wersje developerska jest w Symfony dostępna defaultowa podczas pisania strony na localhoście jak chcesz mieć do niej dostęp, gdy aplikacja jest juz na serwerze to poprostu dodaj swoje ip do tablicy. możesz też zabezpieczyć plik poprzez plik .htaccess i wymusić tam np. podanie loginu i hasła
-------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
Wywaliłem ten zapis na czas testów. Ogólnie teraz na index_dev.php mam logowanie a na index.php pustą stronę. Ani znaku jednego w podglądzie źródła strony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie wywala jakiś błąd, a serwer reaguje na to wyświetlając pusty dokument (bez błędów).
1. Wyczyść cache - to rozwiązuje 90% problemów w Symfony 1.4 2. Włącz sobie raportowanie błędów na serwerze albo dla środowiska "prod" włącz tryb debugowania (w index.php zamień false, na true). |
|
|
![]()
|
|
Super
![]() Nawet próbując wygernerować pliki modelu i schema.yml Podeślę początkową konfigurację databases.yml i propel.ini dla localhosta gdzie działa DATABASES: dev: propel: param: classname: DebugPDO test: propel: param: classname: DebugPDO all: propel: class: sfPropelDatabase param: dsn: 'mysql:host=localhost;dbname=baza' username: root classname: PropelPDO phptype: mysql host: localhost database: symfony username: root password: PROPEL.INI propel.targetPackage = lib.model propel.packageObjectModel = true propel.project = cms propel.database = mysql propel.database.driver = mysql propel.database.createUrl = mysql://localhost/ propel.database.url = mysql://root:@localhost/baza propel.database.creole.url = ${propel.database.url} propel.database.user = root propel.database.password = .... A teraz zamieniłem na adres IP mojego serwera bazy danych i stworzyłem użykownika i hasło. Jednak podczas generowania schama.yml dostaje info że minął czas odpowiedzi od serwera (SQLSTATE [2002]) dev: propel: param: classname: DebugPDO test: propel: param: classname: DebugPDO all: propel: class: sfPropelDatabase param: dsn: 'mysql:host=10.0.214.29;dbname=baza' username: baza classname: PropelPDO phptype: mysql host: 10.0.214.29 database: baza username: baza password: baza2012!! propel.targetPackage = lib.model propel.packageObjectModel = true propel.project = a propel.database = mysql propel.database.driver = mysql propel.database.createUrl = mysql://baza:baza2012!!@10.0.214.29/ propel.database.url = mysql://baza:baza2012!!@10.0.214.29/baza propel.database.creole.url = ${propel.database.url} propel.database.user = baza propel.database.password = baza2012!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to nie databases.yml sprawia problem moze?
|
|
|
![]()
|
|
a no właśnie macam macam i nie mogę wymacać. Wszystkie dane które są w pliku databases.yml są poprawne. Kiedy zaloguję się tymi danymi do bazy danych poprzez stronę www wtedy uzyskuje dostęp.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 18:52 |