![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam taki problem, chciałbym załadować zdjęcie tak by miało swój oryginalny wymiera w x h zmieniając przy tym tylko jego nazwe.
znalazłem coś takiego i wykorzystałem ,
jednak jak tu widać ta funkcja modyfikuje wymiar na określony , może kojarzycie jaką funkcje mogę użyć by uzyskać to co chce, czyli załadowanie orginalnego zdjęcia ze zmianą jego nazy. będę wdzięczny za pomoc jak i sugestie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
"załadować" czyli co masz na myśli?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już wyjaśniam :
jest formularz do formularza dodaje fotkę, fotka zostaje zapisana w bazie jak i plik na serwerze. to znaczy dla mnie załadować, problem mam nie z bazą ale z plikiem. Chce uzyskać oryginalną fotkę , która będzie zapisana pod inną nazwią na serwerze, dzieki tej funkcji . Poniżej mam zmiane nazwy i zapisanie do określonego katalogu, ale niestety musze podać tam wymiary.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zdjecie to poprostu plik. Jesli chcesz skopiować plik to poprostu używasz copy(). Plik możesz zapisać pod dowolną nazwą również podczas samego uploadu (po wysłaniu formularza) przy pomocy move_uploaded_file()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mówisz o czyms takim ?:
|
|
|
![]()
|
|
Tak, move_uploaded_file przenosi tam gdzie chcesz i pod nazwą jaką chcesz
|
|
![]()
|
|
dzięki za pomoc ale w tym kodzie mam jakiś błąd a nie wiem jaki, po załadowaniu zdjęcia w katalogu podanym nie ma obrazka. może widzisz w tym kodzie gdzieś błąd, ścieżka jest prawidłowa. Sprawdzałem
pełny kod:
Ten post edytował Ardo 27.06.2012, 12:02:20 |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za opmoc i wskazówki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:41 |