![]() |
![]() |
-arturradecki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Testowo wystawiam serwis na stronkę i niestety nie odpala. Pliki siedzą na serwerze. Poniżej wklejam index.php // change the following paths if necessary $yii = 'yii/framework/yii.php'; $config = dirname( __FILE__ ) . '/protected/config/main.php'; defined( 'APP_PATH' ) or define( 'APP_PATH', dirname( __FILE__ ) ); define( 'YII_DEBUG', false ); require_once( $yii ); Yii::createWebApplication( $config )->run(); przeglądarka zwraca błąd poniżej Warning: require_once(yii/framework/yii.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /index.php on line 10 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'yii/framework/yii.php' (include_path='.:/:/usr/local/php/pear5') in /index.php on line 10 i co ja mam panowie z tym dziadostwem zrobić? pozsdro A |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zajrzeć do słownika języka angielskiego?
Sprawdź czy posiadasz plik - yii/framework/yii.php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź strukturę katalogów, tj czy plik yii/framework/yii.php jest w tym samym katalogu co plik index.php, choć prawdopodobnie prawidłowo dla Yii jest katalog wyżej czyli ../framework/yii.php
Ten post edytował IProSoft 25.06.2012, 20:01:16 -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmmm no więc chyba nie posiadam wyżej wymienionego.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
strona hostowana jest na home.pl
Czy ja muszę odpalić Yii po stronie serwera? sorki trochę nie czaje. A |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no chyba jasne że jak nie masz pliku z Yii to musisz go mieć żeby go zaincludować...
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a czy to właśnie tak wygląda, że jak zamawia się serwis www w firmie zewnętrznej po potem trzeba rozkminiać zawiłości php czy może ja powinienem zadzwonić do tejże firmy i poprosić o serwis złożony tak, żeby działał?
A |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej skoro zamawiasz jakiś serwis i prawdopodobnie za niego płacisz to chyba oczywistym jest, że powinien działać.
Wszystko zależy o jaki serwis/skrypt chodziło, co było zlecone itp -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:36 |