![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, może i głupie, ale jestem zapalonym linuxiarzem i nie wiem co z tym fantem zrobić ![]() czy w firmie można używać systemów XP Home Edition, Vista Home Basic, Vista Home Premium, 7 Home Premium itp.? Czy muszą to być koniecznie systemy "z wyższej półki" - np. Professional, Enterprise, Ultimate? Chodzi mi o licencje tych systemów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Swego czasu też miałem ten sam dylemat: określenie "Home" czy "Professional" nie odnosi się do obszaru stosowania (dom, firma) tylko określa możliwości (funkcje) systemu operacyjnego. Możesz zatem na firmowym komputerze mieć system w wersji "Home".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Także ostatnio to sprawdzałem i potwierdzam. Jeśli system jest legalny to możesz używać w firmie i wersji prof i home.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:29 |