![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z pewnym skryptem, który ukrywa stronę jeśli użytkownik jest nie zalogowany.
Funcja w config.php
Skrypt:
Problem polega na tym, że dany ukrywa resztę strony, czyli stopka, inne boxy, itd. A ja chcę żeb zakrywał tylko wybrany obszar. Jak to naprawić? -------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Infantylnie można to zrobić tak:
Przyjmując, że stopkę tak dołączasz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, ale nie chcę rozkładać strony na części. Jest jakieś inne rozwiązanie ?
-------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inny sposób to prosty IF.
Kolejny sposób to header i przekierowanie go na inną stronę. Co do mojego pierwszego sposobu, to nic nie karzę Ci rozkładać. Przecież chyba masz stopkę już w jakimś oddzielnym pliku? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował !*! 10.06.2012, 10:59:02 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Stopki nie mam w odzielnym pliku. Skrypt znajduje się w kodzie HTML, czyli index.php . Nie można tego die(); jakoś zmodyfikować żeby blokowało tylko wyznaczony obszar ?
-------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Die kończy skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można tego die(); jakoś zmodyfikować żeby blokowało tylko wyznaczony obszar ? Nie. Die to alias dla exit() zatrzymuje wykonywanie skryptu. Podałem Ci wyżej jak to powinno wyglądać, inaczej tego nie zrobisz. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem inne rozwiązanie, może troche prymitywne ale rozwiązanie.
![]()
Jest to sposób troszkę mało nowoczesny ale ważne że działa jak powinoo. ;P Ten post edytował NorQ 10.06.2012, 11:23:45 -------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Przecież coś takiego napisał !*! kilka postów wyżej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo zasosuj tutaj OOP
utwórz klasę template następnie dodaj do niej metody setSiteContent <- gdzie będziesz przekazywał zmienne do templata a na końcu parse
i w taki sposób masz zawsze wszystkie części strony i możesz wyświetlać co ci się podoba... Ten post edytował szmerak 10.06.2012, 13:24:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:41 |