Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] Dental+ - szablon html
prowseed
post 6.06.2012, 23:39:19
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
chwalę się znowu.
Oto takie coś, co sobie zacząłem dwa dni temu (albo trzy...). Pech sprawił, że jestem chory i musiałem sobie darować kilka codziennych rzeczy (jak studia i praca i zmywanie i sprzątanie), więc zamiast tak leżeć w łóżku bezczynnie całymi dniami wolałem się zająć czymś konkretnym, tym bardziej, że miałem lekką motywację z zewnątrz. Jest to tylko jedna statyczna strona, żadne zewnętrzne linki nie działają- http://maciejkwas.pl/dental/home_1.html . Coraz mniej mi się podobają przyciski w sliderze, więc je chyba wymienię na coś bardziej subtelnego. Tym samym porzucam na razie rozwój Bramy ( Temat: www Brama szablon html ) - jeśli ktoś uważa, że jest w stanie wnieść do niej odrobinę świeżości i poprawić to i owo (jak typografia czy układ i ogólne odczucie), to jestem w stanie się podzielić źródłem (html+psd) i późniejszym ewentualnym zyskiem (w przypadku braku dochodów ostatecznie ma się fajny szablon dla klienta- ja go pewnie nie użyję jak sprzedaż nie wypali : ) )

Pozdrawiam i czekam na opinie

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
pyro
post 7.06.2012, 07:25:10
Post #2

-----

Cześć. Podobnie jak poprzedni szablon ten również jest wysokiej jakości. Tym razem nawet od czytania oczy nie bolą smile.gif . Widać, że przeglądałeś serwisy typu templatemonster. Według mnie jest to solidnie wykonana praca. Mógłbyś zmodyfikować taką jedną pierdółkę, żeby dla danych adresowych / telefonu stosować znacznik address, bo przy niektórych wtyczkach z tego znacznika od razu pokazane są "dane kontaktowe właściciela strony". Chyba podobnie z niewidomymi. Poza tym wartość kodu wtedy wzrasta semantycznie.

--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
+Quote Post
Twist
post 7.06.2012, 09:33:26
Post #3

-----

Rozumiem, ze to zdjecie dziecka z lyzeczka w buzi, ma wywolac usmiech na twarzy, ale ekhem.. no ja bym je usunal jednak smile.gif

Poza tym bardzo zgrabnie, zwiewnie i nowoczesnie
+Quote Post
Helid
post 7.06.2012, 12:19:22
Post #4

-----

W tym dziale rzadko trafia się coś naprawdę wartego uwagi - taki jest właśnie Twój layout. Jedyne co bym w nim zmienił to czcionka w menu.

--------------------
+Quote Post
!*!
post 7.06.2012, 13:31:26
Post #5

-----

Dobra robota, wygląd w stylu "amerykańskim". Skąd brałeś zdjęcia i czy są one do użytku komercyjnego? Również zrobiłbym coś z fontem w menu, jakiś lekki webfont, taki jak nagłówek? Przyczepiłbym się jeszcze do:

1. <div id="header">
  2. <div class="clear"></div>
  3. ...
  4. <!-- Slideshow controls -->
  5. <div id="back"></div>
  6. <div id="next"></div>
  7.  
  8. <!-- Handlers for the content in slideshow -->
  9. <div class="main">
  10. <div class="grid3">
  11. <div id="headertxt">
  12. <p class="caption">
  13. <span id="firstline"></span>
  14. <span id="secondline"></span>
  15. </p>
  16. <p id="description">
  17. </p>
  18. </div>
  19. </div>
  20. <div class="clear"></div>
  21. </div>
  22. <div id="band"></div>
  23. </div>

To chyba nie tak powinno być wink.gif

--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
+Quote Post
prowseed
post 7.06.2012, 13:59:40
Post #6

-----

Cytat(!*! @ 7.06.2012, 14:31:26 ) *
Dobra robota, wygląd w stylu "amerykańskim". Skąd brałeś zdjęcia i czy są one do użytku komercyjnego? Również zrobiłbym coś z fontem w menu, jakiś lekki webfont, taki jak nagłówek?

Jedno zdjęcie kupiłem na istockphoto ( http://www.istockphoto.com/stock-photo-127...oon-concept.php ), a drugie na photodune ( http://photodune.net/item/smiling/2470072?...hor=Pressmaster / tu już mi się nie chciało tak bardzo wycinać tej laski smile.gif ), ale nie- nie mam praw do redystrybucji, zwykła licencja na pokazywanie w demie.

Cytat
To chyba nie tak powinno być ;)

Nie, nie : ) Mam zamiar całkowicie to przerobić i wrzucić w plugin- to tak na razie, aby grało smile.gif

--------------------
+Quote Post
r4xz
post 7.06.2012, 14:03:51
Post #7

-----

b. ładna praca, ale...
http://konkurs.php.pl/ - pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem szablon smile.gif

btw jak zmieniasz top na niebieski to i tło pod strzałkami/menu zmień na ten sam kolor (albo daj czarne z przezroczystością)

--------------------
+Quote Post
prowseed
post 7.06.2012, 14:29:31
Post #8

-----

Cytat(r4xz @ 7.06.2012, 15:03:51 ) *
b. ładna praca, ale...
http://konkurs.php.pl/ - pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem szablon smile.gif

Przyznam, że ten wygląd bardzo mi się podoba i mam to w swoich zakładkach pt. 'inspiracje' więc zapewne jakiś wpływ na moją pracę miał : )

Cytat
btw jak zmieniasz top na niebieski to i tło pod strzałkami/menu zmień na ten sam kolor (albo daj czarne z przezroczystością)

Nie taki znowu niebieski ; ) To jest żółto-zielona szarość- przy okazji może masz źle skalibrowany monitor?
Ale główne załózenie jest takie, by zrobić kilka wersji kolorystycznych, tzn. na pewno będzie jeszcze wersja niebieska.

--------------------
+Quote Post
r4xz
post 7.06.2012, 16:09:44
Post #9

-----

tzn. nie powiem, laptop używany głównie do pisania więc całkowicie przyciemniony + parę nakładek co by oczy 1-2 godziny później zaczynały boleć, ale i tak na niebieski to nie wygląda (nie wiem jak na to wpadłem, może to przez małą znajomość 'nietypowych' nazw kolorów) smile.gif

--------------------
+Quote Post
Tuminure
post 8.06.2012, 07:30:01
Post #10

-----

Oczywiście świetny szablon (jak zawsze zresztą, chciałoby się powiedzieć tongue.gif).

Mam takie pytanko - ot z czystej ciekawości - czy ta pulsująca kropka, napisana w JS to dobry pomysł? Nie lepiej takie rzeczy rozwiązywać animacjami z CSS3?
No i jeszcze taka mała uwaga do wykropkowanej mapy - troszkę miga na moim ekranie podczas przewijania strony, nie jest to uciążliwe ale daje troszkę dziwny efekt.
+Quote Post
prowseed
post 8.06.2012, 10:30:26
Post #11

-----

Cytat(Tuminure @ 8.06.2012, 08:30:01 ) *
Oczywiście świetny szablon (jak zawsze zresztą, chciałoby się powiedzieć tongue.gif).

Mam takie pytanko - ot z czystej ciekawości - czy ta pulsująca kropka, napisana w JS to dobry pomysł? Nie lepiej takie rzeczy rozwiązywać animacjami z CSS3?

Uważam, że póki nie działają we wszystkich przeglądarkach- nie : )
Bo z tego co pamiętam, to deklaracje z rodziny keyframes obsługuje w dużym stopniu tylko webkit i w małym firefox.

--------------------
+Quote Post
Puszy
post 19.06.2012, 10:36:00
Post #12

-----

Jak dla mnie świetnie. Bardzo podoba mi się animacja menu i do tego dobrze dobrana paleta kolorów. 9+/10
+Quote Post
Daiquiri
post 19.06.2012, 11:38:40
Post #13

Grupa: Administratorzy

Jedna rzecz, do której można się przyczepić... jaka jest tematyka layoutu? W nazwie widzę Dental+, ale kompletnie nie kojarzy mi się ze stomatologią... Poza tym dla mnie ciut zbyt minimalistyczny w topie, reszta jak najbardziej ok smile.gif.
+Quote Post
konole
post 19.06.2012, 16:00:56
Post #14

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Cytat(Daiquiri @ 19.06.2012, 10:38:40 ) *
Jedna rzecz, do której można się przyczepić... jaka jest tematyka layoutu? W nazwie widzę Dental+, ale kompletnie nie kojarzy mi się ze stomatologią... Poza tym dla mnie ciut zbyt minimalistyczny w topie, reszta jak najbardziej ok smile.gif.

Wystarczyłoby chyba zmienić kolorystykę z pomarańczowego do jasnoniebieskiego i byłoby na prawdę super imo. smile.gif
+Quote Post
ciekawskiii
post 23.06.2012, 18:56:18
Post #15

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

ja tylko napisze ze Twoje szablony bardzo mi sie podobaja, i ten i brama sa swietne, jedyne co bym zmienil to w stopce bialy input i text na bardziej ciemniejszy bo troche bije po oczach jak dla mnie ale to kwestia gustu

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:00