![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z wykradaniem haseł, opiszę sytuację.
Do pracy używam NetBeansa (połączenie zdalne czyli bezpośrednio na serwerze) Do szybkiej edycji używam PsPada Do kopiowania plików serwer/pc używam FileZilla We wszystkich tych programach mam na stałe powpisywane dane dostępowe do różnych kont. Czytałem, że to niebezpieczne i dobrze czytałem - po raz kolejny coś wykradło hasła i po edytowało pliki indexowe na wszystkich kontach. Problem w tym, że za bardzo nie mam możliwości nie trzymać tych haseł na PC, jest tego bardzo dużo, jest sporo komputerów i często trzeba się szybko z czymś połączyć. Antywirus to najnowszy ESET Smart, który żadnego zagrożenia nie wykrywa. Domyślam się, że istnieje prawdopodobieństwo, że hasła nie zostały wykradzione bezpośrednio z PCta ale w trakcie przesyłania danych, logowania czy coś innego, nie znam się na tym za bardzo. Moje pytanie brzmi: jak się przed tym zabezpieczyć i jednocześnie mieć hasła na komputerze? Może szyfrowane połączenie FTP + jakiś dodatkowy antywirus? Pozdrawiam. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:26 |