![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, z grubsza rzecz ujmując potrzebuję inspiracji do stworzenia helpa w aplikacji. Jednym z pomysłów jest taki jak jest w produktach microsoft office, ale jest troche mało wyszukany. Może wy widzieliście gdzieś ciekawie zaprojektowaną strefę pomocy w aplikacjach / na stronach? Nie mam zielonego pomysłu jak to zaprojektować zwłaszcza, że został postawiony warunek - musi być na każdej podstronie i zajmować mało miejsca. Any ideas?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu mówię- nie wiem jak wygląda help w produktach microsoft office.
Ja kiedyś zrobiłem małą ikonkę helpa (?) w rogu i po kliknięciu nakładał się na stronę overlay z takimi strzałeczkami i opisem jak co działa. Co ważniejsze elementy, przyciski, wykresy itp miały swojego ukrytego span'a i po kliknięciu wszystkie span'y się pojawiały przyciemniając jednocześnie lekko ekran. Pomysł się podobał- możesz przemyśleć takie rozwiązanie : ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jest to jakiś pomysł, myślałem o tym i zeby do tego wykorzystac tooltipy
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z helpem była tylko jedna ikonka i na raz wyskakiwało wszyskto
![]() Hmm, skoro chcesz tooltipy, no to naprościej:
No a jak chcesz pierwsze rozwiązanie, to po prostu w jQuery przypisać sobie zdarzenie click dla konkretnej klasy i wyświetlić wszystkie spany ze środka w taki sam sposób:
Wszystko pisane na szybko, nie gwarantuje, że działa, ale zarys masz : ) Ten post edytował prowseed 7.06.2012, 00:16:06 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:17 |