![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam na serwerze pliki XML tak wygląda drzewo
Plików jest kilka 1.xml, 2.xml, 3.xml, 4.xml. I teraz mam za zadanie wyświetlić dane z plików na innych stronach: np: względem kategorii. Każdy plik xml jaki tworzę na serwerze a w zasadzie jego dane są zapisane w bazie. Nie wiem jak się za to zabrać czy na stronie klienta pisać skrypt z łączeniem do bazy danych i pisanie zapytania ... itd. Czy można to zrobić w jakiś prostszy sposób? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pliki są na serwerze to powinno wystarczyć:
simplexml_load_file -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie się bawię "simplexml_load_file"
Tylko jeszcze jedno mnie zastanawia mam kilka plików plik1.xml oraz plik2.xml są w kategorii "cat1" a plik3.xml oraz plik4.xml są w kategorii cat2. Jak mogę sprawdzić które pliki są z "cat1"? plik1.xml plik2.xml plik3.xml plik4.xml |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zaczytaniu wystarczy, że dasz:
$options = simple_xml_load_file('1.xml'); $kat = (string) $options->data->Category; //tu masz kategorię -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
No tak,
tylko skąd PHP ma wiedzieć ile jest plików do przeszukania? Jak go o tym poinformować? Załatwiłem tą sprawę przy pomocy bazy danych. Ten post edytował cykcykacz 29.05.2012, 14:56:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 03:40 |