![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Piszę sobie formularz rejestracyjny i zastanawia mnie jedna rzecz. Mam, że tak powiem przetrzymywanie danych w formularzu po jego wysłaniu wtedy, gdy nie spełnią się potrzebne warunki do wysłania do bazy. I teraz mam tak, że mam dwa checkboxy, tylko że jak je zaznacze i wyśle formularz i coś będzie nie tak i dostane komunikat o jakimś błędzie to wszystkie dane są uzupełnione ale checkboxy się odznaczają, wiem że jest funkcja checked="checked", ale skąd ma skrypt wiedzieć, że przed wysłaniem formularza checkbox był zaznaczony? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W analogiczny sposób jak przywracasz wartości polom tak samo sprawdzasz zmienną wysyłaną checboxem i jeżeli istnieje to wyświetlasz wspominany atrybut (nie funkcja).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy czy czy strona jest z przekierowaniem, jeśli nie, czyli cały czas jesteś np na pliku index.php może dodać:
czyli tak samo jak wypisujesz wartość innych input. Ten post edytował IProSoft 28.05.2012, 13:40:43 -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. Zrobiłem to w następujący sposób:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzydko to zrobiłeś bo powtarzasz niepotrzebnie dużo kodu - przyjrzyj się przykładowi użytkownika IProSoft.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:02 |