![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Zamość / Lublin / Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam pewien problem z wyświetleniem zawartości rekordu XML.
Ogólnie po dogrzebaniu się do nodów z wartościami, chcę wyświetlać sobie zawartość kolejnego elementu divie, który układam w jakiejś tabelce: Kod var data = xDoc.getElementsByTagName("baza")[0]; // node tree ...for (i = 0; i < data.childNodes.length; i++) // use only 1st level element nodes if (data.childNodes[i].nodeType == 1) { oneXMLRecord = data.childNodes[i]; // one final match record Kod var div3 = document.createElement('div'); var str = oneXMLRecord.childNodes[0].nodeValue; //putting content into variable div3.innerHTML = str; td.appendChild(div3); Problem jest w tym, że kiedy elementy posiadają więcej niż 4096 znaków, zawartość na wyjściu wtedy zostaje okrojona do pierwszych 4096 znaków. Przegooglałem nieco i na razie znalazłem, że niby pomaga w tym metoda textContent, być może źle to zastosowałem ale u mnie ona nie pomaga. ktoś wie jak moznaby poradzić sobie z takim problemem? Ten post edytował seismic 24.05.2012, 07:47:23 -------------------- s e i s m i c
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS i XML to nie jest najlepsze połączenie. Nie lepiej/szybciej zrobić to za pomocą JSON'a?
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Zamość / Lublin / Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście na JSONie nie znam się, ni w ząb. Nie wiedziałbym od czego zacząć, jak działa. Czym się różni od JS? Może znasz jakiś dobry tutorial dla początkujących?
-------------------- s e i s m i c
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@shypo: Dlaczego niby JS i XML miałby nie móc ze sobą współpracować? Robią to bardzo dobrze.
Swoją drogą, szukałeś w ogóle rozwiązania? Bo nawet wpisanie js xml 4096 w Google daje od razu konkretne odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest łatwiej i szybciej?
![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:48 |