![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie
Jak przy pomocy php sprawdzić poprawność ścieżki jeśli w bazie danych mam IMG (/img/cośtam.jpg) bądź url (http://server/img/cośtam.jpg) znaczy czy dany plik jpg czy gif istnieje w danym katalogu img czy w danym url Chce sobie to wykorzystać do tego aby mi zastępowało img jeśli nie ma własnym img brak fotki. W przypadku braku wpisu w bazie to jest proste ale nie wiem jak zrobić leśli wpis jest np nieprawidłowy Ten post edytował JOHNY 7.08.2004, 21:13:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, file_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, is_readable" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (i/lub) fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki mimo to za szybką reakcje
Ale i tak jest problem albo ja coś źle robie jak mam w bazie http://url_do_img to nie wyświetla go przy pomocy tego skryptu tylko ładuje no image Przegrzebałem forum i znalazłem poniższą funkcje i pytanie jest takie: Dlaczego to nie chce działać w pętli ![]()
Wywala mi taki błąd Fatal error: Cannot redeclare jest_plik() (previously declared in D:\server www\Apache2\htdocs\rc2\download4.php:64) in D:\server www\Apache2\htdocs\rc2\download4.php on line 64 Ok poradziłem sobie wystarczyło przenieść poza while Ten post edytował JOHNY 8.08.2004, 12:47:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:56 |