![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wybaczcie mi, ale jestem zielony w htaccess :/
na serwerze mam następującą strukturę katalogów: Kod / +-public +-katalog_z_plikami | +-lol.jpg | +-rofl.png +-plik.html chciałbym domyślnie dla katalogu głównego ustawić przekierowanie żądania na public. próbowałem: Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/public/ RewriteRule ^(.*)$ /public/$1 [L] #ten tutaj o ten kod nie pozwala na otwarcie plików - dodałem go świadomie <Files ~ ".*"> Order allow,deny Allow from all </Files> ale nibanana :/ po prostu nie wchodzi. dostaję 404. szczerze mówiąc, to nie wiem, czy w ogóle powinienem dawać jednocześnie blokadę dostępu do plików i rewriterules. bo chyba jedno wykluczy drugie. chyba. w public jest htaccess z: Kod <Files ~ ".*"> Order allow,deny Allow from all </Files> SetEnv APPLICATION_ENV development RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L] tak, zend ![]() zaiste, problem chyba jest w tym pierwszym pliku, ale gdzie dokładniej to nie wiem. szukałem na innych stronach, ale zwykle trafiam na wyniki w stylu "ustaw przekierowanie z subdomeny lol.rofl.com na rofl.com/lol" próbowałem też R=301, ale toże nie wyszło. any ideas? nikt nie ma pomysłów na rozwiązanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kod / +-public +-katalog_z_plikami | +-lol.jpg | +-rofl.png +-plik.html Jeżeli masz dokładnie taką strukturę plików to błąd leży w ostatniej linijce htaccess'a Zend'a, ponieważ wszystkie zapytania (oprócz tych od plików i katalogów) przekierowujesz na index.php w katalogu public, którego jak widać powyżej nie posiadasz. Jeżeli jest inaczej i posidasz ten plik to pokaz przykładowe linki dla których według ciebie to nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod / +-application +-library +-public | +-javascript | +-stylesheet | +-.htaccess +-.htaccess tak dokładnie prezentuje się struktura katalogów w tym projekcie. z .htaccess z katalogu głównego chcę zrobić przekierowanie na katalog public w taki sposób, żeby na pasku adresu nie było widać, że to jest przekierowanie. wydaje mi się, że to jest możliwe, ale nie mam pewności... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i tak masz, a w katalogu public masz przekierowanie na index.php.
|
|
|
![]()
|
|
temat powraca (wcześniej miałem mało czasu na badanie go).
Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !public/ RewriteRule ^(.*)$ public/$1 [NC,L] ten kod faktycznie przekierowuje żądanie na podkatalog (wywaliłem "/" na początku nazwy katalogu), ale przekierowuje razem z nazwą katalogu nadrzędnego (jak mam w adresie "localhost/folder/" to przekierowuje do public z nazwą kontrolera 'folder' - czyli dostaję błąd ![]() da się to jakoś poprawić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:35 |