![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto moje skrypty (init.php):
PhpType.class.php EBadType.class.php IntType.class.php I tak dalej już idą typy. Jeżeli chcecie całość to proszę pisać na pw, a wyśle spakowane na maila. Tutaj test Proszę o ocene i ewentualne komentarze, pomysły. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydalyby sie jakies linki do przykladow gdzie pokazanoby skutki/wyniki uzycia tego skryptu
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajny pomysl, cos na ksztalt opakowywania typow w C#.
Brakuje mi tutaj tylko czegos w rodzaju rzutowania na inny typ (moze dac jakas metode do tego) oraz dodaktowych metod dostepnych dla danego typu (np. GetType - do zwracania typu zmiennej [dal bym to do klasy PhpType], w typie sting np cos takiego jak: $stringTest.SubStr(x,y) itp. ). Pomysl mi sie pdoba czekam na wiecej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sf: właśnie próbuje zdobyć jakoś stałe ip, więc może potem.
@Seth: napisałem to dzisiaj, więc jeszcze nic nie ma specjalnego (działa, to chciałem osiągnąć), ale to tylko kwestia rozbudowy klas. Myślałem już o tym o czym mówisz i myśle, że w miare potrzeb będe to rozbudowywał. Ogólnie to wkurzył mnie pomysł, że można w funkcjach mówić jakiej klasy instancją ma być argument, a nie można napisać jakiego ma być typu. Napisałem to więc by się do tego dostosować i to był główny powód, ale myślę, że pomysł rozbudowy w celu łatwiejszego wykorzystania jest dobry i będzie z czasem realizowany. A tak wogóle to zauważcie, że nigdzie nie ma słówka private ani final, więc jeżeli czegoś potrzebujecie nie bójcie się użyć extens i zrobić tego, co Wam potrzebne. //edit: A tak wogóle to mnie naszła właśnie myśl, że w tym można nawet zaimplementowac objekt typu XRange ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:19 |