![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Nie wiem gdzie napisać ten post więc chyba najlepszym miejscem jest przedszkole. Mam takie zadanko aby jak najprostszą metodą (ale pewną - nie dającą się oszukać) zrobić prostą przeglądarkę dokumentów (*doc, *.xls, *.pdf, *.ppt itp..) która umożliwia prezentowanie na ekranie tresci, ale uniemożliwia ściągnięcia dokumentu jako takiego. Celem zasadniczym byłoby stworzenie kodu możliwego do wykorzystania, zastosowania, w innych aplikacjach albo na stronach internetowych. Czy ktoś zna jakieś książki poruszające tworzenie takiej aplikacji? Abym mógł się w nie zaczytać. (Bardzo by mi pomogły) Pewną wizję mam z wykorzystaniem serwera OpenOffice, a potem konwersję do .pdf i w fazie końcowej konwersję do .swf i prezentację tego na stronie. Jak myślicie. Który język programowania najlepiej tutaj użyć? Ja dość sprawnie poruszam się w PHP. Jednak najpierw wolę zapytać zdolniejszych ode mnie. Z góry dziękuję tym którzy pomogą. Ten post edytował ppietras86 1.03.2012, 22:16:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę późno i nie chce mi się szukać, ale z tego co mi się o uszy obiło to jest możliwość otwierania oraz edytowania plików MS on-line. Poszukaj MS API. Obejrzyj też docs.google.com, ale nie wiem czy google udostępnia API do swojego systemu.
A jednak jeszcze coś wynalazłem http://blog.kamilbrenk.pl/php-kontra-micro...-office-part-i/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję ślicznie. Przyglądnę się temu jak najbardziej.
A czy ktoś zna jakieś książki na ten temat? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:18 |