![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Wiem że można pobierać dane z kilku tabel i wyświetlenie ich w jednej pętli np sortując według daty ich dodania, ale najbardziej mnie interesuje czy można uzależnić sposób w jaki dane będą wyświetlone w zależności od tabeli z jakiej pochodzą. podam przykład: Mam trzy tabele (wiadomości, artykuły, galerie, ) i chciałbym, żeby informacje z wiadomości wyświetlały się tak aby miniaturka zdjęcia była po lewej stronie introtekstu, w artykułach chciałbym aby miniatura była po prawej stronie, a w galerii żeby było samo zdjęcie. i to wszystko w jednej pętli. Czy jest to możliwe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem co to za problem.
I bawisz się po prostu w tabelki, czy div;y ustawiając poszczególne wartości w miejscach odpowiadających Twoim potrzebom. O to chodziło? Ten post edytował Majkelo23 24.02.2012, 14:51:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak, o to chodziło ale jest jeszcze jedno ale w jaki sposób zrobić z tego pętle?
mam taki kod:
Jak by to wyglądało z trzema rodzajami wyświetleń? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, możesz na przykład użyć konstrukcji AS w zapytaniu a nastepnie sprawdzać zawartość zwróconych pól:
Potem tylko sprawdzasz które pole masz wypełnione i wiesz skąd pochodzi dany wiersz ![]()
Ten post edytował Uriziel01 27.02.2012, 14:37:54 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedz, wiem mniej więcej o co chodzi ale mam problem z zastosowaniem, mianowicie wklejajac taki kod, wszystkie rekordy znikają:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:40 |