![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, wdrażam właśnie niceURL i mam problem z JS w formularzu.
Problem leży z onchange muszę zrobić coś takiego:
No ale wiadomo że jest to bardzoo niepoprawnie, ale nie widzę sposobu na stworzenie takiego linku ![]() Prosiłbym o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Idać na łatwiznę możesz zrobić tak:
Kod window.location=\'/raport/tygodniowy/week/\' + this.options[this.selectedIndex].value; Ale to jest rozwiązanie na łatwiznę ![]() Ciut trudniejsze, ale wg. mnie poprawne będzie tak: w zmiennej js przechowuje adres do raportu: pseudokod: var zm = $nurl->Url('strona=raport&podstrona=tygodniowy&week=##') Zauważ, że generując w php adres url nie znasz jeszcze week więc podstawiasz tam np.## A potem w js w onchange robisz replace na zmiennej z adresem i zamieniasz tekst ## na week z select ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pierwsze rozwiązanie jest wystarczające. Drugie rozwiązanie daje wygodniejszy efekt, ale za dużo zabawy na taki szczegół.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:49 |