![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod linkiem http://mark97.net/php/ mam formularz, którego poprawność sprawdza taki if
Kod //Sprawdzenie czy pola zostały uzupełnione. if($name && $surname && $city && $adress && $email) { echo '<p>Twoje dane wyglądają następująco:</p>'; echo '<strong>Imię:</strong> '.$name.' <br/>'; echo '<strong>Nazwisko:</strong> '.$surname.' <br/>'; echo '<strong>Miejscowosć:</strong> '.$city.' <br/>'; echo '<strong>Adres:</strong> '.$adress.' <br/>'; echo '<strong>Email:</strong> '.$email.' <br/>'; } else { echo "Formularz został wypełniony niepoprawnie, któreś z pół nie zostało wypełnione!"; } ?> Lecz nawet gdy wszystko zostanie wypełnione, wywala else czyli Kod echo "Formularz został wypełniony niepoprawnie, któreś z pół nie zostało wypełnione!"; Proszę o pomoc, pozdrawiam Mark97.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
I używaj znaczników [ php ]...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz mam problem z dodaniem rekordu do bazy.
Plik pformularz.php
Plik connection.php
Ten post edytował Mark97 19.02.2012, 17:27:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Twój plik pformularz.php nie zawiera formularza...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Jest on w pliku index.html
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłeś, co przechodzi przez POST?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Index.html nie ma head, body, html ani nic? I na dodatek ma dwa razy zamknięcie form'a ?
|
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem
i wywaliło You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''formularz' VALUES ('2','2','2','2','2')' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wyrzuciłem ' które stały obok formularz i działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego napisałem Ci poprawną konstrukcję tego zapytania
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:09 |