![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę zrobić sobie klasę popup do której będę ładował odpowiedni adres i wyświetlał na swojej stronie, oto kod:
Kod function Popup(){ this.html = ''; this.title = ''; this.resize = false; this.width = 400; this.init = function(){ var bar = $('<div class="popup-bar"></div>'); var close = $('<div class="popup-close">x</div>').click( function() { $(this).parent().parent().remove(); }); var title = $('<div class="popup-title">'+this.title+'</div>'); var content = $('<div class="popup-content">'+this.html+'</div>'); bar.append(close).append(title); var win = $('<div class="popup-window"></div>'); win.append(bar); win.append(content); $('body').append(win); }; this.url = function(url){ $.get(url, function(data){ this.html = data; this.init(); }); } } Oraz wywołanie : Kod $(document).ready( function(){ pop = new Popup(); pop.url('/'); }); Dostaję błąd, że obiekt nie ma takiej metody. Kod Uncaught TypeError: Object #<Object> has no method 'init' Co zrobiłem źle? Dodam, że wcześniej nie bawiłem się w klasy pisząc skrypty ![]() Ten post edytował Yorki 13.02.2012, 01:47:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W function jest inny kontekst "this" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:24 |