![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie session handlera opartego na mysqlu i posiadam klasę odpowiadającą za zapis do bazy:
Wszytko fajnie działa, handler zapisuje sesje, zapisuje zmienną gdy używana jest funkcja session_register jednak gdy chcę użyc tablicy $_SESSION to handler wogóle nie przekazuje sterowania funkcji odpowiedzialne za zapis. Użycie tablicy jest wogóle możliwe w własnym session handlerze? UPDATE: A najlepsze jest to gdy w skrypcie wogóle pojawi się tablica $_SESSION to sesja nie jest tworzona ![]()
Ten post edytował LukasMG 20.07.2004, 16:23:19 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby to było C, to mógłbyś przeładować operator [] w klasie, a potem zadeklarować zmienną... ale w php (a zwłaszcza 4) to nie wiem
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jest ustawiona register_globals w php.ini ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Globalsy są na off. Ale myśle że nie tak tkwi problem
I znalazłem bład który psuł całym mechanizm... W całej mej głupocie zapomniałem sprawdzic co zwraca mi funkcja mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... Otóż zapytanie
zwraca błąd, ponieważ zserializowana wartość sesji zawiera znaki które rozsypują wyrażenie z cudzysłowiami. Poprawnie powinno wszytko wyglądać:
Dziękuje wszytkich za zainteresowanie tematem. ![]() Ten post edytował LukasMG 21.07.2004, 09:26:39 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:44 |