![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem jak to sensownie rozwiazac powiedzmy ze mamy tabele lp|imie|nazwisko|wiek i teraz klikajac na naglowek (nazwe kolumny) sortujemy te dane po lp, lub wieku lub po imieniu zalezy na co klikniemy.. ma sorotowac wlasnie po tym, i teraz jak raz klikniemy na imie, ma sortowac po imieniu alfabetycznie, a jak kliikniemy drugi raz to juz w druga strone.. jak zrobic zapytanie do mysqlua to bym wiedzial, ale problem mam jak sensownie zrobic przlaczanie miedzy sortowaniemy tyopu DESC i ASC ![]() nie chce robic tego za pomoca list boxow i klikania sortuj.. bo to malo wygodne ![]() plizz help.. dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Ten post edytował FastRed 19.07.2004, 15:35:32 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak masz dziala, bo tak mam - mniej wiecej
ale problem jest jak ktos kliknie na nazwisko.. a cos wczesniej bylo sortowane po imieniu ASC.... bo jak klikniesz nazwisko, to posegreguje nazwzwisko metoda DESC i wlasnie tego nie wiem jak obejsc ![]() ![]() dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:36 |