![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Skąd: inąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam następujący problem zależy mi aby uzyskać następującą liste plyty wlasciciela o id = 10 id cd | typ - nazwa | właściciel - nazwa | rok produkcji - nazwa | opakowanie - nazwa | przy czym każdy cd musi mieć podany typ oraz przypisanego wlasciciela, może mieć dodatkowo podany rok produkcji oraz opakowanie tablice jakie posidam cd id | okladka | wlasciciel | rok produkcji | opakowanie w tej talicy przechowane sa id badz puste pola (rok produkcji, opakowanie) typ id name wlasciciel id name rok produkcji id name opakowanie id name bardzo proszę o pomoc, bo mi coś nie idze -------------------- '
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż co udało Ci się napisać.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod select c.id, o.name as opakowanie_nazwa ... from cd c
LEFT JOIN opakowanie o on c.opakowanie = o.id LEFT JOIN ... where c.wlasciciel = 10 Ten post edytował ActivePlayer 26.01.2012, 21:37:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak
select c.id, w.name, r.name,o.name from cd c left join wlasciciel w on w.id = c.wlasciciel left join `rok produkcji` r on r.id = c.`rok produkcji` left join opakowanie o on o.id = c.opakowanie where c.wlasciciel = 10 nie wiem tylko z czym jest powiązany typ bo w cd nie ma żadnego takiego pola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:16 |