![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I taki kod jquery:
W przypadku dwóch rozwijających się elementów, jeszcze ujdzie chociaż i tak brzydko to wygląda. A ja nie mam pomysłu jak to zrobić tak "elegencko" (tzn. żebym do każdego rozwijanego elementu nie musiał dodawać znowu tych kilku linijek). Ten post edytował yozer2308 4.01.2012, 09:39:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast id nadaj tym elementom takie same klasy, np: class="szk" i class="show". Wrzuć każdy powtarzający się kawałek htmla do diva. I teraz jak klikniesz w element $('.szk'), szukasz elementu o klasie show znadjującego się w tym samym divie i sprawdzasz czy jest ukryty. Pomogą Ci w tym, np. takie metody JQuery: parent(), find(), children(), eq(), hth-child(). Sposobów w sumie na rozwiązanie tego problemu jest jest kilka. Przejrzyj doc jQuery bo tam jest b. ładnie wszystko opisane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej użyć coś uniwersalnego:
Przykład: Skopiuj sobie kod html, zapisz otwórz w przeglądarce kliknij na "więcej..". W href podajesz identyfikator, razem z hashem, elementu który ma zostać "odsłonięty" po kliknięciu. Elementowi który ma być ukryty nadajesz klasę hide, coby od razu go ukryć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, działa pięknie. Dokładnie o coś takiego mi chodziło.
Dzięki. Tylko po co return false; na końcu? Ten post edytował yozer2308 4.01.2012, 14:44:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po to żeby ci tej kotwicy która jest w linku nie przypisywało do adresu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:04 |