![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takie rozwiązanie <div id="rodzic"> <div class="dziecko"> <a href="#">#</a> </div> </div> w jaki sposób mogę po najechaniu na link wysłać zmianę tła dla div'a z id Ten post edytował XP'ek 23.12.2011, 08:34:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AFAIK nie ma pseudoklasy ani selektora pozwalającego na działanie na rodzicu z poziomu dziecka. Najlepiej posłużyć się tutaj jednak JavaScriptem. Zresztą - taką sytuację można zawsze jakoś obejść.
Najprostrza metoda JS polegała by na przygotowaniu DIVowi rodzic dodatkowej klasy "po najechaniu" na przykład #rodzic.hover, wówczas wystarczy dać elementowi A wewnątrz tego diva odpowiednie zdarzenia JS:
Oczywiście jest to przykład dla twojego kodu HTML ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko właśnie tutaj chodzi o to że classa dziecko ma zawierać 6 linków i każdy link ma inny bg dla rodzica gdy on jest :hover lub po prostu aktywny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też da się zrobić
![]() ![]() EDIT: jeśli te linki są po kolei w tym divie: To można to łatwo cyknąć tak: Robisz tak ![]()
Ten post edytował Sephirus 23.12.2011, 09:05:15 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
chodzi o to że dla belki jest 1px pasek na górze który idzie przez całą długość rodzica a jego kolor jest zmienny dla każdego linka Ten post edytował XP'ek 23.12.2011, 09:10:05 |
|
|
![]()
|
|
No to ok
![]() ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
a jak w twoim kodzie mogę odnieść się typowo do danego A z classą bo js za bardzo nie znam...
|
|
|
![]()
|
|
Nie do końca rozumiem co chcesz zrobić? Napisz konkretnie co cchesz uzyskać
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:27 |