![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Nie chcę się rozpisywać i sprawę napiszę krótko. Mam zmienną $punkty, która wyświetla użytkownikowi ile ma punktów. Gdy ktoś zamówi nagrodę to chcę aby komuś pokazało ile punktów miał wcześniej ( podczas zamawiania pkt są odjęte ). Np: Twoja poprzednia ilość punktów: 1050 // a jak zrobić żeby wyświetlało ile wcześniej miał pkt. Koszt nagrody: 750 // to mam opracowane Pozostałe punkty: 300 // to też mam opracowane Pozdro ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK nie do końca rozumiem. Ale jeśli dobrze - to wydaje mi się że jeśli masz liczbę punktów obecną... i wiesz jaką liczbę punktów kosztuje zamawiana nagroda to a+b = c
![]() Czyli zawsze możesz określić ile miał wcześniej punktów wiedząc ile ma i co kupował (suma). Jeśli zapisujesz gdzieś co kupił to nie widzę problemu ![]() Ten post edytował Sephirus 22.12.2011, 16:00:54 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
O natknąłeś mnie, wiem jak to zrobić.
A - moje punkty B - koszt nagrody C - cena końcowa tutaj inserty, update'y i selecty Twoje wcześniejsze punkty: A + B Koszt nagrody: B Twoje obecne punkty: A - B |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Twoje obecne punkty: A - B A nie Twoje obecne punkty: A? -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:43 |