![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ikonki w nawigacji - bardzo fajnie zrobione, jako jeden sprite, za to +
![]() 2. 3. Zaokrąglenia: mogłeś to rozwiązać za pomocą border-radius + jakiś skrypt pod IE, np. dd_roundies, Twój sposób z 3 divami + span w środku jest mega nieoptymalny, jeżeli chciałeś to zrobić za pomocą grafiki to wystarczył by div w divie ![]() 4. Układ - od strony SEO sidebar powinien być w kodzie za contentem, także to popraw ![]() 5. za dużo klas, za mało id - takie rzeczy jak header, sidebar, content, nav, footer - to powinny być id. 6. W menu z pogodą - w odsyłaczach jest span, który nic nie robi - po co? 7. Dużo obrazków nie ma ustalonych wymiarów 8. Katalog firm - li.break zbędne 9. Stopka: | po prawej stronie powinno być jako tło Ogólnie: strona całkiem przyzwoicie zakodowana, jeżeli nie liczyć OGROMNEGO potknięcia z divami - radzę poczytać o divitis ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
5. za dużo klas, za mało id - takie rzeczy jak header, sidebar, content, nav, footer - to powinny być id.\ tutaj akurat się nie zgodzę - sam wyznaje zasadę: klasy dla css, id dla js a tak to zmienić kolor tekstu na żółtym tle (biały to trochę zły wybór ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiesz że w html5 zmniejszyłbyś kod o ok 50% ?
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wg mnie strasznie dużo kodu
2. Strona się wczytuje 1-3sek przy prędkości Internetu 40mb/s 3. Do czego mają służyć te kropki w menu po lewej? Myślałem że można sortować a tu nic ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
<script type="text/javascript" src="js/jquery/jquery.1.6.4.min.js"></script>
"If you’re doing this on a public facing website, you are doing it wrong." http://encosia.com/3-reasons-why-you-shoul...jquery-for-you/ -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:17 |