![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uruchamiam pod windowsem linię komend, zmieniam ścieżkę na "MySQL3\bin" i wpisuję komendę: "mysqladmin create baza", ale po wciśnięciu entera wyskakuje błąd: " mysqladmin: CREATE DATABASE failed; error: 'Acces denied for user: '@localhost' to database 'baza'' " i za chińskiego króla nie wiem, co mam zrobić, żeby stworzyć nową bazę danych (Caly czas pracuje na roocie).
Ten post edytował Vertical 7.07.2004, 16:47:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz odpowiednich uprawnien, zeby dodac baze.
Zaloguj sie na roota i ustaw dla jakiegos usera prawa lub z poziomu roota stworz baze. -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś robisz nie tak. Spróbójmy razem, jak pisze moja mądra księga:
(zakładam żen masz odpalony serwer mysql i jesteś w linii komend w katalogu binów mysqla) 1. w lini komend wbazgraj : "mysql -h localhost -u root" - przy odrobinie szczęścia powinieneś zostać poinformowany o tym jako który przyczepiłeś się do serwera itp. Tak czy innaczej znak zachęty powinien zmienić się na "mysql>" czy coś podobnego 2. teraz wpisz co potrzebujesz czyli np. "create database zonkiszonisko;" [ pamiętaj o średniku ";"] -------------------- Na początku był chaos...
I tylko wiatr hulał po pustych ulicach Moskwy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:50 |