![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż chciałbym, aby niektóre pola przy rejestracji były wymagane.
Oto kod:
Ma może ktoś pomysł? Z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwykły if i isset
edit drobna poprawka zapędziłem się Ten post edytował Swirek 14.10.2011, 14:24:54 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcje empty() i isset(), sprawdzisz czy jest puste czy nie,
pozatym, nie powinno sie tak porównywać stringów
poczytaj: http://phpkurs.pl/ciagi-znakowe-stringi/ -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozatym, nie powinno sie tak porównywać stringów Bo....?
Ten post edytował sadistic_son 14.10.2011, 15:53:07 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcje empty() i isset(), sprawdzisz czy jest puste czy nie, pozatym, nie powinno sie tak porównywać stringów
poczytaj: http://phpkurs.pl/ciagi-znakowe-stringi/ z tego co ja wiem to funkcja isset jest po to, aby sprawdzić czy zmienna istnieje. Może być nawet pusta, -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co ja wiem to funkcja isset jest po to, aby sprawdzić czy zmienna istnieje. Może być nawet pusta, Racja....zwróci Jest. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może źle się wyraziłem, nie powinno się porównywać w ten sposób zmiennych różnego typu, ponieważ:
Php da odp good, choć to nie jest prawdą. Dałem linka, w którym jest to zawarte. Tak naprawde nie wiemy co user wpisze. Ten post edytował Dominis 14.10.2011, 16:22:45 -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:54 |