![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drodzy forumowicze, moj problem przedstawia sie nastepujaco:
Ze stringa nastepujacej tresci: "Time: Daily, 24 hours EPG: 501 Website: www.sky.com/news Subtitling 50% Audio Description 0%" potrzebuje wyizolowac nastepujace informacje: * Daily, 24 hours (czyli tekst spomiedzy "Time: " a " EPG:") * 501 (czyli tekst spomiedzy "EPG: " a " Website:") * www.sky.com/news (czyli tekst spomiedzy "Website: " a " Subtitiling") * 50% (czyli tekst spomiedzy "Subtitling " a " Audio Description") * 0% (czyli tekst po "Audio Description ") Mowiac o "ilozacji" mam na mysli umieszczenie ich w jakichs zmiennych (chocby elementach tablicy). Probowalem problem rozwiazac przy pomocy wyrazeniam regularnych (uzywajac f. preg_match), jednak nie udalo mi sie skryptu nauczyc pozadanego zachowania. Moze ktos z Was juz kiedys cos podobnego robil i nie bedzie go zbyt duzo zdrowia kosztowac podzielenie sie ta informacja - bylbym niesamowicie wdzieczny. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego Matid, Twoje rozwiazanie idealnie pasuje do moich potrzeb. Dziekuje za wsparcie i zycze wszystkiego dobrego.
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:38 |