![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam taką funkcję do generowania znaku wodnego:
Wszystko byłoby z nią okey, gdyby nie to, że znak wodny jest w czarnym kwadracie (logo.png - jest przeźroczyste, bez tła). Wiecie może dlaczego? Z góry dziękuje za pomoc, Northwest |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jpeg nie zawiera przeźroczystości, a ty plik wynikowy zapisujesz jako jpg
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zgadza się... ale jak nakłam na JPG przeźroczystego png, to nie powinien ten znak wodny zostać jakby w takiej formie jak ten png?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz rację.
Zamiast imagecopymerge powinieneś użyć imagecopyresampled() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jak zastąpię tak jak mówisz, to nic mi się nie wyświetla
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale masz to zastąpić z głową.....
imagecopyresampled() ma trochę inne parametry. Wziąłeś to w ogóle pod uwagę? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
$photo, $photo
no comments ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
aaaaaaaaaaa racja
![]() ![]() kurcze, prawie idealnie jest.... logo ładnie się nakłada, ale nie jest przeźroczyste - nakłada się to logo tak, jak wygląda w oryginale ![]() |
|
|
![]()
|
|
No a pokaż ostatecznie jak wygląda kod.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mam taki kod (umieszcza poprawnie,ale bez przeźroczystości):
jak coś, to mogę wgrać screena z tym jak to teraz wygląda... ![]() Ten post edytował northwest 30.09.2011, 10:52:55 |
|
|
![]()
|
|
To zapodaj ten screen bo nie wiem czym się objawia błąd.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
obrazek poprawny: http://www.stepby.pl/ok.jpg
obrazek nie poprawny: http://www.stepby.pl/bad.png dziwne że to nie chce działać :/ Ten post edytował northwest 3.10.2011, 13:14:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej, korzystając z imagecopyresampled, byłoby już odpowiednio przygotować plik PNG tak, aby obrazek miał już odpowiednią dla znaku wodnego przezroczystość (czyli, krótko mówiąc, cały był półprzezroczysty).
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:54 |