![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Od jakichś 5 lat planowałem się zarejestrować na Waszym forum, ale ciągle byłem zbyt leniwy, żeby zacząć naukę PHP (czy w ogóle programowania). Właściwie wciąż jestem, ale teraz mam potrzebę. ![]() Czy moglibyście mnie jakoś naprowadzić, jak stworzyć taki prosty skrypt, któremu do okienka wklejam listę domen, np. php.net.pl php.com.pl php.info.pl php.auto.pl , a skrypt za pomocą wyrażeń regularnych usuwa konkretne linijki (np. wszystkie z końcówkami .info.pl i .auto.pl) i wypluwa do drugiego okienka? Zdaję sobie sprawę, że jest to trochę prośba w stylu "zrób to za mnie", ale niekoniecznie oczekuję takiej pomocy (chociaż nie pogardziłbym ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/book.pcre.php + http://php.net/manual/en/function.preg-replace.php
nic więcej ci do szczęścia nie potrzeba. A jak bardzo ci się nie chce kombinować to pogooglaj trochę. Myślę, że w 10-15 minut znajdziesz rozwiązanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, ale chyba jestem na to jeszcze za cienki.
Szukałem raczej jakiegoś tutoriala, czy coś. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hej
![]() Nie chodziło mi o wyrażenia regularne, bo je już mam. Teraz "tylko" struktura tego skryptu jest potrzebna. No nic, wątpię żeby gdzieś w Sieci był zamieszczony tutorial akurat dla takiego skryptu, jak potrzebuję, więc chyba trzeba otworzyć książkę i zacząć wkuwać. A mam jeszcze małe offtopowe pytanie: czy mogę się uczyć PHP z książki o PHP4, czy już się dużo pozmieniało i nie warto? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 08:40 |