![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Pilna sprawa, chciałbym zrobić zapis logowania w postaci logu. Generalnie wszystko działa ale ... chciałbym aby kolejne wpisy były robione w kolejnych liniach a nie cięgiem wpois za wpisem wpis za wpisem wpis za wpisem bo robi sie z tego szlaczek a chciałbym aby wyglądało to: dzien, godzina, user dzien, godzina, user dzien, godzina, user ... itd Czyli jak spowodowac zeby kolejny wpis byl umieszczany o linię wyżej lub niżej w zalezności od potrzeb. PILNE pozdrawiam phpamator Ten post edytował phpamator 20.09.2011, 02:09:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę mało precyzyjnie zadałeś to pytanie. Zapisujesz to do pliku czy co? Dodaj znak końca linii po każdym logu i już: \n.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
Już rozjaśniam ![]() Zapisuję do logu dwie zmienne, czas i username ale ponieważ nie spotkałem się wcześniej z zapisywaniem do pliku tekstowego ( nigdy tego nie wykorzystywałem) toteż nie wiem gdzie i jaki znak umieścić, żeby mi przechodził do kolejnej linii i już mniejsza o to czy do wyższej czy niższej ![]()
i teraz mając taką formę gdzie mam umieścić znak końca linii (\n) ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niepotrzebnie się męczysz z odczytywaniem zawartości pliku, wystarczy skorzystać z możliwości które udostępnia php
Pisane z palca ale powinno chyba zadziałać |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzam
![]() YY ciągle to samo w wyniku czego dostaje tylko dopisek na koncu linii zamiast w nastepnej ale juz chyba wiem o co kaman No fantastycznie, działa jak należy.
Dziekuje pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 01:20 |