![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiecie może w jaki sposób "dobrać" się do bieżącego elementu zmienić jego css, lub ustawić klasę? Próbowałem tak:
ph_X - id li Niby działa ale nie dla wszystkich itemów ustawi klasę dla jednego i koniec albo inne dziwne zachowania. Ja chcę zrobić aby bieżącemu elementowi ostawić klasę a pozostałe elementy mają mieć wartości domyślne. Proszę o wskazówki. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat wiecie może w jaki sposób "dobrać" się do bieżącego elementu zmienić jego css, lub ustawić klasę? Co rozumiesz pod pojęciem "bieżący"? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
środkowy element w wypadku przewijania co jeden
np: mam 3 elementy i środkowym jest drugi. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
D'oh, mam na myśli kontekst skryptu.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o coś takiego:
![]() W tym wypadku 3 jest elementem środkowym. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie wystarczy dobrac sie przez :
Cytat .is(":visible") ?albo na akcji przycisku - prev/next wywolac to co tam chcesz z nim zrobic ? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ja chcę zrobić aby bieżącemu elementowi ostawić klasę a pozostałe elementy mają mieć wartości domyślne. Bieżący = kontekst zdarzenia? Kontekst funkcji iterującej po kolekcji? Kontekst DOM? Skąd mamy wiedzieć, z którego miejsca chcesz to zmieniać? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
W zdarzeniu, konkretnie po kliknięciu na button prev/next
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:59 |