![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kod HTML
oraz kod php w oddzielnym pliku email.php
Niestety e-mail nie zostaje wyslany po nacisnieciu przycisku submit.. Ktos wie dlaczego ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze zmień
na
Po drugie korzystając z funkcji mail() pamiętaj, że jej składnia to: Ja to np. załatwiam tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, zadzialalo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Proponuję wziąć się za jakiś kurs PHP/HTML - to na początek. Potem, w przypadku błędów, pokazać co już napisałeś i co nie działa.
Zainteresuj się: action="email.php". |
|
|
![]()
|
|
Wiem, ze wypada wziasc sie za kurs php, ale chyba od tego jest forum, aby ktos pomogl
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ze wypada wziasc sie za kurs php, ale chyba od tego jest forum, aby ktos pomogl ![]() ![]() no przecież (może nie dosłownie) @Daiquiri Ci odpowiedział. Cytat Zainteresuj się: action="email.php". nie musisz tego rozbijać na dwa pliki, możesz wszystko umieścić w pliku email.php i np. sprawdzić warunek czy $_POST['email'] istnieje i czy nie jest puste, wtedy wykonujesz kod wysłania maila i wyświetlasz co tam chcesz w danym ifie (czy jak byś to tam sobie skombinował) |
|
|
![]()
|
|
Czyli chodzi Ci aby caly kod ktory mam obecnie w html umiescic w pliku php ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, zadzialalo ![]() Wysyłasz treść formularza mailem, więc co dokładnie chcesz wpisać w DIV'a ? Co do jednego pliku to tak jak Ci piszą koledzy, zainteresuj się zmień nagłówek formularza na i pod nim dopisz
Ten post edytował Sokon 10.09.2011, 15:05:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Wiem, ze wypada wziasc sie za kurs php, ale chyba od tego jest forum, aby ktos pomogl Twoje pytanie dobitnie świadczy o tym, iż kursu (HTML) na oczy nie widziałeś lub po prostu zapoznałeś się z nim wybitnie pobieżnie. Zgadzamy się co do tego, że forum jest do pomocy. Mylisz jednak pomoc z pisaniem kodu za Ciebie. Jak już wyżej pisałam wystarczyło zainteresować się "action" w formularzu - uważam to za (co najmniej) nakierowanie. ![]() ![]() W przypadku napotkania kolejnych trudności - zacznij od wklejenia tego, co udało Ci się już osiągnąć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzieki Sokon za podpowiedz. Rozumiem, że teraz plik muszę zapisac z rozszerzeniem php, bo inaczej nie bedzie dzialac ? Po zapisaniu z rozszerzeniem html kod php jest po prostu traktowany jako tekst oraz wyswietlany na stronie. Chyba że to kwestia ustawien serwera? Bo na dysku wyswietla sie poprawnie a po wrzuceniu na serwer kod miedzy znacznikami <?php ?> jest wyswietlany jako tekst
Ten post edytował bilskij 12.09.2011, 19:54:31 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dodalem obsluge plików html przez php i dziala jak nalezy z rozszerzeniem html
![]()
Teraz jak moglbym poprzez php dodac tekst do diva o id="message-sent" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mój błąd, nie oto mi chodziło a po przeczytaniu swojego posta faktycznie zrobiłeś dokładnie to co ja napisałem. To co masz poniżej powinno działać, ale robiłem to w przerwie od pracy więc nie miałem czasu sprawdzić. To jest to samo co napisał Ci kolega Ociu tylko w innej formie.
Ten post edytował Sokon 12.09.2011, 22:02:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:01 |