![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
8O WItam jestem totalnie nowym uczestnikiem forum i dopiero zaczynam z php, jednak odrazu mam problem którego nie potrafię obejsc. Chodzi o przesyłanie zmiennych do skryptu mam taki trywialny przykład:
Kod <html>
<head> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>php</title> </head> <body> <? if($tekst){ print "wpisana wartosc to "; print pogrubienie($tekst); print "<br>"; print '<a href="index2.php">powrót</a>'; } else { print '<FORM ACTION="index2.php" METHOD=get>'; print '<INPUT TYPE="text" NAME="tekst">'; print '<INPUT TYPE="submit" VALUE="wyslij">'; print '</FORM>'; } ?> </body> </html> Po uruchomieniu go wpisanie jakiegos textu nic niedziała.? Mam zainstalowany FoxServ... Co to moze byc?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
nie dzial to za malo wiecej opisu co do bledu lub czego kolwiek moze nie masz uruchomionego Fox-a ewentualnie ktora ver Foxservera ?
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to chodzi ze nie wyswietla zadnego błendu tylko po wpisaniu danych do ramki i wcisnieciu klawisza "wcisnij" zmienne pojawiaja sie w adresie ale skrypt nie reaguje i strona sie nie zmienia, Mam zainstalowany Fox server 3.0 i podczas testowania napewno był właczony,
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
<?
if($tekst){ $tekst=$_POST['tekst']; print "wpisana wartosc to "; print pogrubienie($tekst); print "<br>"; print '<a href="index2.php">powrót</a>'; } else { print '<FORM ACTION="index2.php" METHOD=get>'; print '<INPUT TYPE="text" NAME="tekst">'; print '<INPUT TYPE="submit" VALUE="wyslij">'; print '</FORM>'; } ?> -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:33 |