![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 8 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak jak w temacie, potrzebuję takiego skryptu. Czy ktoś wie jak można go napisać? Jeśli możecie mi pomóż, to pomóżcie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Użyj CRONa
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 8 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak, bo nie bardzo wiem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Poszukaj... Potrzebne hasło dostałeś, wróć z problemami.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz go napisać np w PHP w notatniku lub Notepad++. A potem wrzucić na serwer i ustawić go w CRONie aby włączał się co ile tam potrzebujesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No fajnie się mówi, ale jak to wszystko zrobić? Skrypt oczyszczający, to pestka, ale oczyszczający co kilka godzin to już problem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żaden problem.
|
|
![]()
|
|
Dla takich jak Ty to pewnie nie problem, ale dla mnie tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ta dyskusja nie ma sensu. Pisałeś, że oczyszczanie pliku to nie problem - poszukaj więc, w jaki sposób zmodyfikować go, żeby działał co kilka godzin. Nie jest to trudne... Gotowca nie dostaniesz.
|
|
![]()
|
|
Gdybym znalazł to tutaj bym nie pisał, to chyba oczywiste.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz w google cron lub webcron. mnóstwo masz tam na ten temat
Ten post edytował peter13135 29.08.2011, 20:37:44 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja podpowiem:
|
|
![]()
|
|
Tak fajnie. Tylko, że ja nie mam folderu etc. I nie wiem jak mam zakończyć nazwę pliku cron.xxx np. cron.hourly?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Najpierw dowiedz się czy twój hosting wogóle wspiera zaplanowane zadanie, crona. Jeżeli nie pozostaje Ci webcron.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podłączę się trochę do tematu, gdyż też utknąłem, na przypuszczam błahostce.
Jak ma wyglądać plik CRONa itp wiem. Odpalam PUTTY, tak jak doradza dostawca hostingu, wpisuję nazwę hosta, otwieram sesję, loguję się, -e, wpisuję to co w CRONie wpisane ma być i ... nie wiem co dalej. Podpowie ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Ludzie wracajcie do podstaw albo tarcia chrzanu bo nie umiecie obsługiwać komputera!
Jak już wstawiłeś zawartość to zapisz i wyjdź z edytora. Tyle... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślam się wookieb że moja umiejętność posługiwania się komputerem jest dalece nieporównywalna do Twojej - ba gdzie większości z nas tu obecnych tam do Ciebie.
Powiem Ci tylko, że w chociażby przytoczonym tu przeze mnie przykładzie, hasło 'Zapisz' nie jest takie oczywiste dla wszystkich jak dla Ciebie. Może dla tego że nie ma magicznego pięknie opisanego przycisku, który każdy intuicyjnie naciśnie, a wszystko odbywa się na znienawidzonym przez wiele osób czarnym okienku. Jeśli dla Ciebie to banał, to pewnie tak jest, ale myślę że od tego stworzono ten dział. Dobra, idę trzeć chrzan. ![]() |
|
|
![]()
|
|
google ->
emacs how to save vim how to save nano how to save Zależy od edytora. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i właśnie, 3 linijki a jakie pomocne, podziękował
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:14 |