![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do Was pytanie. Chce zrobić coś takiego. Chce aby na stronie po naciśnięciu w link ID ( który jeszcze nie jest linkiem
![]() Wszystko wiem jak zrobić, tylko nie mam pojęcia jak się wysyła zmienną do serwera po naciśnięciu np. jakiegoś linku który wykona jakąś akcję. Dopiero się uczę php i na razie znam tylko jeden sposób wysyłania zmiennych do serwera jest to przez formularz metodą _POST. Jakbyście mnie naprowadzili byłoby mi znacznie łatwiej. Mój pomysł jest taki: Ciąg znaków 'ID' powinien być linkiem, który wywołuję stronę jaką samą siebie, w momencie naciśnięcia tego linka tworzy się zmienna $id_sortuj = 1; Następnie przy ponownym ładowaniu strony jeżeli miałbym już tą zmienną mógłbym zrobić warunek if($id_sortuj ==1) { i tutaj już wiedziałbym jak zmienić kod, żeby cała tabela sortowała mi się po numerach id rosnąco } Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. Wszelkie rady na pewno znacznie przyśpieszą moją naukę ![]() Tutaj mam swój kod.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 27.08.2011 Skąd: Los Angeles Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GET.
-------------------- '.' http://www.youtube.com/watch?v=ZxJsDsLUuKQ
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj "js table sorter".
Są takie fajne pluginy, które wystarczy dodać do nagłówka i tabela sama się sortuje (wykrywa typ danych). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie JavaScript chciałbym zostawić chociaż do momentu jak będę lepiej znał PHP.
Kolega wcześniej napisał GET. Jak mógłbym tego użyć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za pomoc.
'Pomógł' ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:59 |