![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż mam na stronce upload zrobiony w jQuery i falshu. Zdjęcia zapisywane są do folderu upload. Chodzi mi o to, żeby każdy użytkownik mógł wyświetlać te foty w formie galerii oraz mógł je usuwać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy....ale, że o co chodzi??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, użytkownik wchodzi sobie na stronkę loguje się klika upload po czym wybrane przez niego fotki są zapisywane w folderze "Upload". I teraz chciałbym zrobić tak żeby każdy użytkownik mógł wyświetlać swoje foty w formie galeri, oraz edytować je między innymi usuwać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli korzystasz z bazy danych , zrobić nową kolumnę ( w bazie gdzie trzymane są zdjęcia ) dla której przypisywane są ID userów ( urzytkownika który wysłał zdjęcie ) potem sprawdzać czy taki user posiada jakąś fote jeżeli posiada to wyświetlać
![]() Ten post edytował Tomekstw 24.08.2011, 16:15:12 |
|
|
![]()
|
|
Zdjęcia przechowywane są w katalogu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że w katalogu , ale myślałem że jakieś dane odnośnie linku do zdjęcia czy daty dodania przechowywane są w bazie danych
![]() |
|
|
![]()
|
|
No właśnie tak chciał bym zrobić tylko że nie wiem jak sie do tego zabrać :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> mysql i php poradnik
google -> php galeria przykład ps. jak nie znasz podstaw PHP to trochę nad tym posiedzisz... jak to mówią licz siły nad zamiary |
|
|
![]()
|
|
No dobra zmieniłem upload z uploadu do folderu na upload do bazy ale nic w bazie sie nie zapisuje :/
tu mam skrypt do uploadu u jQuery
a tutaj funkcje upload_file.php
Ten post edytował Lampek 24.08.2011, 19:02:56 |
|
|
![]()
|
|
Lepiej zacznij naukę podstaw PHP + jak odpytywać bazę bo to co pokazałeś to eh..
1. poczytaj jak uploadować pliki na serwer - google -> php upload, php files upload 2. poczytaj jak pobierac, zapisywać, edytować i usuwać dane z bazy 3. poczytaj o readdir, file_exists, unlink i pochodnych - pomogą ci podczas zarządzania galerią ps. najpierw zacznij naukę dopiero potem przychodź z problemami |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:05 |