![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod Generalnie chodzi o zamknięcie lyteboxa kiedy zostanie spełniony jakiś warunek. Na localhoscie śmiga aż miło (xampp) a na serwerze laohost.net nie chce działać. Od czego to może zależeć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem przekonany czy w ogóle wywołanie onclick() jest prawidłowe, ogólnie powinno robić się tak jak Tutaj (tam też jest przykład).
JS i serwer nie mają żadnego powiązania, najwidoczniej warunek w PHP nie działa ![]() -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, warunek jest spełniany na pewno, zresztą bez warunku też nie działa, nie mam pojęcia dlaczego na jednym serwerze nie działa a na drugim już tak. Spróbuję pokombinować z tym co dałeś, może się uda
![]() -- edit no i działa, okazało się że podawałem złą ścieżkę do tego iframe'a, zamiast do serwera to do localhosta. Ale to pewnie wina późnej pory ![]() Ten post edytował ostrylg 9.08.2011, 11:44:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie jestem przekonany czy w ogóle wywołanie onclick() jest prawidłowe, ogólnie powinno robić się tak jak Tutaj (tam też jest przykład). Samo wywłanie: element.onclick(); jest jak najbardziej prawidłowe. Ten kod co podałeś służy do tego, aby stworzyć fikcyjne zdarzenie(a raczej samą akcję) na raz - z dokładnymi parametrami tego zdarzenia. Co prawda z tego co pamietam tylko 1 z tego korzystałem i to dla zabawy, więc mogłem coś nieznacznie przekręcić. Ten post edytował kamil4u 9.08.2011, 14:48:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w sumie też pewnien tego co napisałem nie jestem, nigdy w czystym JSie nie wywoływałem jakiegoś zdarzenia, a w jQ robi się to tak:
w Mootoolsie, tak:
więc stąd moje wątpliwości ![]() Ten post edytował #luq 9.08.2011, 15:33:20 -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytałem i już wiem
![]()
Ten post edytował kamil4u 9.08.2011, 16:01:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:42 |