![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Próbuję stworzyć rozwijane menu w js. Mam problem z nadaniem nazwy klasy obiektowi którym jest odsyłacz. Potrzebuję to ponieważ na stronie mam oznaczanie aktywnych odsyłaczy. przykładowo: posiadam element menu chciałbym nadać temu odsyłaczowi klasę `current` wtedy gdy mysz znajdzie się nad tym elementem próbowałem zrobić to tak:
ale coś mi to nie trybi ![]() proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zrobiłem na szybko testowy kod i to rozwiązanie działa, więc przyczyna musi leżeć gdzieś w pozostałej części kodu, spróbuj stworzyć plik html i wstawić do niego poniższy kod a się przekonasz:
Kod <style> .current { color:red; } </style> <script> function show() { document.getElementById('pattern').className = "current"; } </script> <li><a href="#" id="pattern" onmouseover="show()" onmouseout="hide()">Menu 1</a></li> 2. Być może Twój projekt wymaga dodania klasy ale podobne zastosowanie ma kod CSS: Kod a:hover{
color:red; } -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie prościej tak:
? -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:38 |