![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z edycja danych w komentarzach i uzytkownikach, dane sie ladnie pobieraja do formularzy, ale jak dam, zeby sie poprawily, to sie nie nadpisuja :| nie wiem czego. dowiedzialem sie tylko tyle, ze w jednym dokumencie nie bardzo moze byc dwa razy POST uzyte, ale nic mi to nie dalo.
fragment do edycji userow:
struktura tabeli USERS to: uid int(11) Nie auto_increment user varchar(255) Nie mail varchar(255) Nie haslo varchar(255) Nie uprawnienia varchar(255) Nie natomiast to fragment kodu do edycji komentarzy:
tabela KOMENTARZE wyglada tak: subid int(11) Nie 0 tresc blob BINARY Nie data blob BINARY Nie autor varchar(255) Nie mail varchar(255) Nie ip varchar(255) Nie host varchar(255) Nie lp int(11) Nie auto_increment Tak jak juz wczesniej napisalem, w tych plikach jest uzyte dwa razy POST. Wszesniej, nad edycja jest kod do usuwania, ktory chodzi dobrze. Moze to dlatego, albo moze ktores zapytanie mam zle. Nie wiem, wydaje mi sie ze to jakis prosty blad, ale nie moge go znalezc, bo siedze nad tym juz 3 dzien ![]() ![]() Ten post edytował batat 19.06.2004, 11:51:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zapytaniach SQL liczb nie daje się pomiędzy apostrofy. Popraw znaczniki z [sql] na [php]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widze to wysyłasz to formularzem wiec musi być tak:
A w w <form> dodaj method="post" wtedy bedzie działać na 100% Ten post edytował kubatron 19.06.2004, 09:34:45 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kubatron @ 2004-06-19 10:33:39) z tego co widze to wysyłasz to formularzem wiec musi być tak:
A w w <form> dodaj method="post" wtedy bedzie działać na 100% dzieki Kubatron! Komentarze juz sie dobrze edytuje, ale jeszcze mam problem z komentarzami :/ p.s. czym się różni od w formularzach, bo i to i to mi chodzi :] //EDITED, jednak nie dziala ![]() //EDITED # 2, teraz juz dziala ![]() ![]() Ten post edytował batat 19.06.2004, 12:28:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc różni się to tym że jeśli w formularzu masz
to musisz to przesyłac przez tablice $_POST, jesli masz to przez tablice $_GET, a to jest bardzo istotne. -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:42 |